nuffnang

Tuesday, January 24, 2012

Awak & Saya


Assalamualaikum dan selamat hari Selasa.


Huarghh..lama gila tak update blog pepel polka dot saya nih. Blogwalking kat blog orang rajin sangat sampai blog sendiri bersawang dah. Adoi punnnn~ Oh, sebenarnya takda cerita yang menarik pun yang nak dikongsi, tapi rasa macam nak kongsi satu cerita la. Boleh? 

Nak tahu tak? Haaa...Jom skroll bawah! *nada teruja*




       **************************************************


Mesej seorang kekasih kepada kekasihnya : 


Perempuan : Awak.. Kenapa awak tak penah ajak saya tengok wayang atau keluar jalan-jalan macam pasangan lain?

Lelaki : Saje..

Perempuan : Saje ke atau awak malu nak keluar dengan saya?

Lelaki : Mana ada..

Perempuan : Kenapa kita tak penah gayut malam-malam macm pasangan lain?

Lelaki : Sebab saya nak jimat kredit.

Perempuan : Sampai hati awk kan? Kenape ye kawan saya panggil kekasihnya ''sayang'' tapi awak tak pernah pun panggil saya ''sayang''?

Lelaki : Geli la perkataan tu. Nak termuntah.

--->  -__-  Perempuan tersebut terus merajuk selepas membaca ayat-ayat kekasihnya.. Beberapa minit kemudia dia menerima satu mesej...

Lelaki : Saya tak pernah ajak awak keluar tengok wayang dengan jalan-jalan sebab nanti bila kita dah kahwin, awak takkan rasa boring nak keluar dengan saya dan saya nak saat tu nanti menjadi kenangan kita yang paling romantik dalam hidup saya. Lagipun, bukan ke tak elok kalau keluar berdua-duaan? Macam-macam boleh terjadi kan? Saya tak nak gayut dengan awak malam-malam bukan sebab saya nak save kredit ke ape tapi saya tak nak diri saya hanyut dengar suara merdu awk. Biarlah saya mendengarnya pada malam pertama kita nanti supaya saya akan lebih menghargainya. Saya tak panggil awak sayang bukan sy geli nak panggil tapi biarlah saya panggil awak ''sayang'' bila kita jadi suami isteri nanti kerana awak takkan rasa bosan mendengarnya dan dapat menjaga hati saya dari tergoda dengan hasutan syaitan. Saya sangat mencintai awk dan saya janji suatu hari nanti awak akan merasai apa yang orang lain rasa sekarang setelah kita sah menjadi suami isteri..

Perempuan : Sambil menangis terharu berkata " terima kasih bakal suamiku. Aku amat menyintaimu. Ya Allah, satukan lah kami dalam ikatan yang sah".. TAMAT



Waaaa~ so sweet! Manis! Manis! Manis! Manis!  Tahniah Ally & Farah :)

**************************************************


Nota Jari: Romantika betul "lelaki" yang dalam cerita tu,..hiksss



8 comments:

::WafaIrdina:: said...

menikmati cinta yang halal sangat indah kan...
my future zauj...kite jumpe d akad yaa...:) heee

*xsempat lar nak pergi wedding ally n farah lee..sob4

athirahmazlan said...

@Wafa: Wiwitt ! ngeee~

Yup! sama la, kite pun xsempat gak pegi majlis diorang padahal umah dekat je dgn masjid kristal tu hukhuk.. :')

lynnz said...

untung laa farah lee...

perasann dop dlm blog ye dr awal ag ye sokmo kate nk bercinte lpas kawen?

last2 dpt jugop gitu..best nyerrr~ hehehe

athirahmazlan said...

@Lynnz: Untung laaaa..hehehe

Yup,..betul2. Mesti seronok kan, sebab Ally pun ckp farah nih mysterious..hehe comel jer >_<

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

athirahmazlan said...

@Emmet: Heee~ terima kasih ya!

::WafaIrdina:: said...

em2..farah lee ad belog ek..
xtw pn..heee
ley bg link belog dy x..nak usha sket..:D

athirahmazlan said...

@Wafa: Yupp2..ada. Usha jomm,..menarik blog dia.heee~

http://farahinlee.blogspot.com/