nuffnang

Saturday, October 15, 2011

Cinemagraph

Assalamualaikum.

Cuti hujung minggu yang membosankan kerana ada tugasan yang perlu dilakukan digunakan oleh saya dengan meng-explore benda-benda baru yang tak pernah saya tengok sebelum ni (*wah banyak betol imbuhan dalam ayat..haha). Ok lah.. kebetulan, masa saya tengah meng-google tu tertekan la satu blog yang duk cerita pasal CINEMAGRAPH ni. 1st time tengok tu memang wow! ah~haha. Mybe benda ni dah lama tapi bagi saya benda ni memang baru dan sangat kreatif!


Untuk pengetahuan semua, Cinemagraph ni adalah gambar berbentuk animasi dalam format GIF. File GIF ini bukan GIF animasi biasa tetapi ia menggunakan gambar yang berkualiti tinggi untuk menghasilkannya. Gambar yang akan terhasil akan bergerak-gerak dan nampak macam 3D. Haaa...jom skroll kat bawah dan tengok gambar-gambar Cinemagraf ni..


Ni adalah di antara GIF yang telah di hasilkan oleh artis-artis seluruh dunia. Ohsem & kreatif gila!

Tekun betul pakcik ni baca buku.

Bling-bling gitu!

hoho kereta api tu nampak slow je tapi sebenarnya laju yer murid-murid.

Hujan rintik-rintik..air bergelora~

I LOVE THIS ONE!

Animated-Photos-37
Tepuk jangan tak tepuk..hehe

5752026208_b24c6920bb_o
Macam sedap je kan?!

Aww~ cantiknya awak!

Mentol ni kalau tak goyang memang tak sah la..

Let's dance together bebeyh! (*kat dapur pun jadi la)

Macam kain batik jer..hehe

Animated-Photos-28
Merahnya gincu!

cinematography-gifs-15
Hahahahaha ! yang ni lawak!

Macam bunga kat rumah kite.

Mari bermain api. Jyaaa~

Gelangku cantik! :D


Nota jari: Rasa macam la cuba buat la pulok gambar cinemagraph ni.

10 comments:

Wanie Chan said...

impressive!
wat ah etek..ltok gmbo sy gop..hahah
btw cantik!

yebNada said...

nice one...art is amazing eh?

athirahmazlan said...

wanie: hahaha tungguuuu~ kena khatam tutorial dulu..hehe


yeb: veryyy amazingggg! :)

Anonymous said...

cantik & kreatif!! buat untuk saya satu boleh??

アヌム ちゃん said...

macam besttt ja..huhuuu.kalau dh berjaya buat sndiri punya jgn lupa letak dkt blog ye.heeee

EFEO said...

love them all ! nanti buatkan yang ada gmbr kita 1 ok :D

avam ming said...

aku baru perasan la weyh Tuck ! gmbor tu gerok2...ahahaha...yg aku paling suke part Let's Dance Together tu .. ahahaha ... ayat kat daput pun jadi la tu mmg power..hik3

athirahmazlan said...

anon: hehehe (*saye tau sape awak lah! haha)


アヌム ちゃん: memang best pun sis! ok2..mesti letak punya..hehe


EFEO: i love too..nanti kite ambik gambar awak yup!


avam: olohh amin baru prasan? nak try buat kat dapur leteww?hihi

Anonymous said...

gambar daging goreng tu macam ulat la tuck.. yuckks!!

athirahmazlan said...

anon: yeke,..mujur xwat gambor ikan keli kan??hihi